Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring

Indien u net bezig bent met koken, kan het erg vervelend zijn als plotseling de stroom uitvalt. Stel u bent aan het klussen in huis en ineens valt alle stroom uit. Wanneer zich een stroomstoring voordoet, is dat nooit fijn en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

De beste oplossing voor een stroomstoring

Als de stroom plotseling uitvalt, is het verstandig om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Dit is een eenvoudige maar effectieve methode om een defect apparaat of elektrische aansluiting op te sporen. De tijdsduur voor het uitvoeren van de stekkerproef bedraagt gemiddeld 10 minuten, maar dit kan langer of korter zijn afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal apparaten dat u heeft.

Als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, kunt u het beste de hulp van een elektricien inschakelen. Houd er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn. Dit omdat de elektricien ten slotte langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u een defecte elektrische aansluiting vinden tijdens een stroomstoring?

Haal alle groepen in de meterkast offline of verwijder de zekeringen van de groepen. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Stap 3: Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer in.

Pak een stekker en stop deze één voor één in het stopcontact en zet ze één voor één aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de boosdoener.

Indien het probleem niet te herleiden is naar de apparaten, dan zit het in de installatie. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Preventie van overbelasting van de elektriciteit
> Krachtstroom laten verzorgen door een ervaren elektricien