Direct een elektricien nodig in Deventer? Bel 085 106 1693 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Deventer voor u klaar!
Een Elektricien
Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Harderwijk

Perilex stekker aansluiten in Deventer

Zoekt u een betrouwbare elektricien die u kan helpen bij het aansluiten van een perilex stekker? Ons team van VERTEC TECHNIEK staat voor u klaar om u hiermee te ondersteunen. Voor vragen met betrekking tot elektriciteit kunt u ons contacteren op 085 106 1693.

Wat is een perilex stekker?

Voor de meeste huishoudelijke apparaten is een gewoon stopcontact met een spanning van 230 Volt voldoende. Een gewoon stopcontact is niet geschikt voor kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen groter dan 3.86 KWh. Als een apparaat met een groot vermogen wordt aangesloten, bestaat er een grote kans dat de groepenkast overbelast raakt.

Bij het aansluiten van grotere apparaten is een Perilex stekker noodzakelijk. Ga verder met lezen om erachter te komen hoe een Perilex stekker precies functioneert. De Perilex wandcontactdoos is voorzien van vijf gaten, in plaats van de gebruikelijke twee. In plaats van een gewoon stopcontact, is de contactdoos aangesloten op een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Om overbelasting van de leiding te voorkomen, verdeelt een 2- of 3-fase aansluiting de stroom over meerdere fasen. Dankzij deze methode is het veilig mogelijk om zwaardere apparaten aan te sluiten. De Perilex aansluiting zorgt voor een dubbele hoeveelheid Volt in vergelijking met een gewoon stopcontact.

Dit is waar de vijf gaten in een Perilex contactdoos voor zijn. Bij een 2-fase aansluiting zijn er 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen aanwezig. Een 3-fase aansluiting vraagt om 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen. Als je een Perilex stekker wilt aansluiten, moet je goed weten waar je mee bezig bent. Vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van veel vermogen.

Hulp inschakelen in Deventer van een elektricien

In het algemeen is het aansluiten van elektra natuurlijk gevaarlijk en is het niet aan te raden dit zelf te doen wanneer u er geen verstand van heeft. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het aansluiten van een inductie kookplaat? Onze elektriciens helpen u graag verder. Belt u gerust met al uw vragen of om een afspraak te maken. Onze telefonische support is beschikbaar op 085 106 1693.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!


Reviews van VERTEC TECHNIEK

Door A
Op 11 oktober 2023
10

Service: Installatie Positief: Professionaliteit