Direct een elektricien nodig in Deventer? Bel 085 106 1693 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Deventer Wij staan in Deventer voor u klaar!
Een Elektricien
Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Harderwijk

Inductie kookplaat installeren Deventer

Denkt u erover om van gaskoken over te stappen op elektrisch? De eerste stap is vanzelfsprekend het installeren van een elektrische kookplaat. De meest favoriete keuze is om een inductiekookplaat te gebruiken.

Schakel de elektriciens van VERTEC TECHNIEK in voor een professionele installatie van uw inductie kookplaat. Met hun expertise kunnen onze monteurs moeiteloos elektrische kookplaten aansluiten in Deventer. Voor verdere assistentie kunt u ons bereiken op 085 106 1693 of een bericht achterlaten in het contactformulier op onze website.

Inductie koken in Deventer

Als u in Deventer wilt starten met inductie koken, is het van belang om enkele belangrijke punten te onthouden. Vervolgens zult u inductie pannen moeten aanschaffen die kunnen worden opgewarmd door magnetisme. Het is belangrijk dat een elektricien u voorziet van een perilex aansluiting om de kookplaat op aan te sluiten.

Voor velen zijn de voordelen van inductie koken belangrijk genoeg om de overstap naar elektrisch koken te maken. Enkel tussen de inductieplaat en de kookpan ontstaat de hitte door het magnetische veld bij het koken. Dit levert verschillende voordelige nevenresultaten op:

Met een rendement van 80 tot 90 procent behaalt een inductie kookplaat dit door het minimale warmteverlies, wat aanzienlijk efficiënter is dan koken op gas. Daarnaast maakt een inductieplaat het schoonmaken na het koken veel makkelijker en sneller doordat deze snel afkoelt. Ook wordt zo het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking sterk verminderd.

VERTEC TECHNIEK: úw partner in duurzaamheid

Onze elektriciens bij VERTEC TECHNIEK hebben de juiste expertise om u te helpen met advies en begeleiding bij het kiezen en installeren van de perfecte inductie kookplaat in Deventer. Met onze ervaring kunnen wij precies inschatten wat uw woning nodig heeft en wat er binnen uw budget mogelijk is. Daarnaast kunnen wij alle aanpassingen in de elektra en groepenkast gelijk voor u maken.

U kunt onmiddellijk starten met koken op uw nieuwe kookplaat en hoeft niet lang zonder te zitten. Kijk naar VERTEC TECHNIEK voor begeleiding bij uw volgende stap naar een gasvrij bestaan. Contacteer ons telefonisch op 085 106 1693 of laat een boodschap achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar is gebruikelijk voor een inductie kookplaat. Inductie kookplaten zijn al geruime tijd favoriet als vervanging voor de gaskookplaat. Mocht u denken dat uw kookplaat vervangen moet worden, dan is dat heel normaal.

Inductie kookplaten evolueren voortdurend. Bij VERTEC TECHNIEK staan de elektriciens vooraan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van gasloos koken. Wilt u uw inductie kookplaat in Deventer laten vervangen?

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt VERTEC TECHNIEK bellen op 085 106 1693. Onze medewerkers helpen u graag met et vervangen van uw inductie kookplaat voor het beste model in uw situatie. Neem gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen, we staan klaar om u te helpen.

De installatie van uw inductiekookplaat, kunt u het beste overlaten aan de vakmannen van VERTEC TECHNIEK!

Soorten inductie kookplaten

Bij het selecteren van een inductieplaat heeft u een breed scala aan opties en varianten om uit te kiezen. Het ervaren team van VERTEC TECHNIEK staat voor u klaar met advies en ondersteuning bij uw keuze. Om u alvast te helpen met oriënteren benoemen we hier een aantal mogelijke keuzes:

Niet elke inductiekookplaat vereist 3-fasenstroom of 'krachtstroom’ voor de werking. Indien u interesse heeft in elektrisch koken maar nog geen krachtstroom in huis wilt, is een 1-fase inductie kookplaat een goede oplossing. Let op het feit dat deze kookplaten niet over een hoog vermogen beschikken.

Het is ook mogelijk om te overwegen of u liever een ingebouwde inductie kookplaat of een los exemplaar gebruikt. Een inbouw inductiekookplaat is een verfraaiing voor uw keukenblad, maar kan niet zomaar verplaatst worden. Kijk ook eens naar de optie om een inductiefornuis aan te schaffen, zodat u meteen een oven heeft.

Het laatste belangrijke onderscheid tussen verschillende inductie kookplaten is het aantal pitten. Kies tussen 1, 2 of 4 pitten voor een traditionele inductie kookplaat in uw keuken. Indien u de authentieke kookervaring van inductie wenst, is een flex-inductie kookplaat een interessante optie.

Bij flexibele inductiekookplaten is er altijd voldoende ruimte voor elke pan, ongeacht de locatie. Bij het gebruik van één grote pan bij het koken, kan deze in het midden worden geplaatst. Als er plotseling een extra pan nodig is, dan is het eenvoudig om de grote pan een beetje opzij te zetten zodat er ruimte ontstaat.

Inductie kookplaat aansluiten Deventer

Als u heeft besloten om over te stappen naar een inductie kookplaat en deze in Deventer wilt laten aansluiten, Onze ervaren elektriciens van VERTEC TECHNIEK staan voor u klaar! We zullen er altijd voor zorgen dat u probleemloos kunt blijven koken.

Heeft u directe hulp nodig bij het aansluiten van uw inductie kookplaat in Deventer? Neem gerust contact met ons op via 085 106 1693 of laat een boodschap achter in het contactformulier. Een van onze medewerkers zal spoedig reageren op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Zoals eerder aangegeven, is het niet altijd nodig om 'krachtstroom' te hebben voor elke inductie kookplaat in huis. Voor inductie kookplaten met een hoger vermogen is dit wel vereist. Voor steeds meer grote apparatuur is krachtstroom een waardevolle toevoeging in uw woning.

Wanneer u kiest voor VERTEC TECHNIEK, kunt u rekenen op ondersteuning bij zowel de aanschaf als de installatie van uw kookplaat. Zoekt u hulp bij het realiseren van krachtstroom in uw huis? Wij zijn er om u te helpen. Zowel het vervaardigen van de passende verbindingen als het aanpassen van de groepenkast.

Veel gestelde vragen

Wat maakt een keramische kookplaat anders dan een inductiekookplaat?

De twee voornaamste soorten elektrische kookplaten zijn keramisch en inductie. Het verschil zit hem in de werking: bij een keramische kookplaat met verwarmingselementen en bij een inductie kookplaat met magnetisme als bron van hitte.

Is het verplicht om krachtstroom te hebben voor inductie kookplaten?

Voor inductie kookplaten met een wattage hoger dan 3600, is krachtstroom essentieel. De meeste inductiekookplaten in de markt zijn de standaardvariant, maar er bestaan ook 1-fase- inductiekookplaten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!


Reviews van VERTEC TECHNIEK

Door A
Op 11 oktober 2023
10

Service: Installatie Positief: Professionaliteit