Direct een elektricien nodig in Deventer? Bel 085 106 1693 Of vul het formulier in

Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Harderwijk

Krachtstroom aanleggen in Deventer

Wanneer u graag wilt beginnen met koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal thuis wenst, assisteren wij u graag. Wanneer uw energievraag groter is dan wat een standaard aansluiting kan verwerken. Bent u op zoek naar hulp bij het realiseren van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Deventer? Wij kunnen u van dienst zijn.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

In dezelfde context wordt vaak de term krachtstroom gebruikt in combinatie met een 3-fasen aansluiting. Krachtstroom en een 3-fasen aansluiting lijken op elkaar, maar hebben ieder hun eigen betekenis. Krachtstroom is met name geschikt voor het gebruik van extreem zware machines. Als de term krachtstroom wordt gebruikt in woonhuizen, gaat het doorgaans om een 3-fasen aansluiting.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt u de beschikking over een stroomsterkte van 25 ampère. Dit vermogen is verdeeld over drie fasen. Vanwege deze extra spanning is het nu mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gebruiken, aangezien de groepenkast nu driemaal 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van eenmaal. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die meer energie behoeven.

U kunt overwegen om een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat aan te schaffen. Bij een gebruikelijke aansluiting zou het gebruik van deze apparaten direct leiden tot overbelasting. Hierdoor gebeurt dit niet omdat de stroomvoorziening nu verdeeld wordt over 3 fasen.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van VERTEC TECHNIEK een dagelijkse klus.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Als u van plan bent om machines met een grote energiebehoefte te gaan gebruiken, dan heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken niet voldoende.

Krachtstroom stelt u in staat om te werken met een spanning van 400 volt. Om gebruik te maken van krachtstroom, is het noodzakelijk om uw groepenkast hierop af te stemmen. Enkel nadat dit is volbracht, kunnen de zware machines worden geactiveerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting is een proces waarbij zowel een elektricien als uw netbeheerder betrokken zijn. Laat hier weten dat u uw aansluiting wilt laten verzwaren. Om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt, dient de groepenkast te beschikken over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Als er nog geen schakelaar aangesloten is, kan VERTEC TECHNIEK dit voor u in orde maken. Bovendien dienen apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik te maken van het Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten. Het stekkersysteem zorgt ervoor dat de spanning gelijkmatig verdeeld wordt over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van VERTEC TECHNIEK

Bij VERTEC TECHNIEK nemen wij graag de verantwoordelijkheid voor uw nieuwe aansluiting en zorgen wij dat alles in orde is. Heeft u een vraag over een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen? Wij helpen u graag verder en zijn bereikbaar op 085 106 1693. Voor al uw vragen kunt u ons bereiken op 085 106 1693.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!


Reviews van VERTEC TECHNIEK

Door A
Op 11 oktober 2023
10

Service: Installatie Positief: Professionaliteit