Direct een elektricien nodig in Deventer? Bel 085 106 1693 Of vul het formulier in

Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Harderwijk

NEN-keuring Deventer

Bent u op zoek naar een expert voor uw NEN-keuring in Deventer? Voor een vakkundige NEN-keuring moet u bij VERTEC TECHNIEK zijn. De keuring wordt uitgevoerd door onze deskundige monteurs die meteen eventuele problemen kunnen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

Om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen, worden diverse NEN-keuringen periodiek uitgevoerd. Bij vele NEN-keuringen, inclusief de NEN-3140, komt zakelijkheid om de hoek kijken. Daarnaast is er een verschilliatie tussen laagspanning met normen als NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

In het geval van particuliere woningen is de NEN-1010 de leidende norm. Met onze ervaring als elektricien zorgen we ervoor dat VERTEC TECHNIEK snel en professioneel wordt uitgevoerd. Voel u vrij om voor een afspraak contact met ons op te nemen via 085 106 1693.

NEN-1010 keuring in Deventer

Bij de NEN-1010 keuring ligt de focus op het controleren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. In een normale woning vallen ook de installaties onder deze regelgeving. De NEN-1010 normen hebben als hoofddoel om de veiligheid te waarborgen en brand- en elektrocutierisico's te minimaliseren.

Deze norm wordt gewoonlijk toegepast bij inspecties en controles voor de afronding van projecten. Dit is de norm die wordt gecontroleerd bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een koopwoning. Al vele jaren is de NEN-1010 de gangbare norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties eraan zullen voldoen.

Er bestaat ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, deze norm dient als een helderdere versie van de NEN-1010. Voor keuringen dient de NEN-4010 norm niet als standaard. Deze norm heeft vooral tot doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Deventer

Bij een NEN-3140 keuring ligt de nadruk meer op bedrijfsmatige aspecten en is het essentieel om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de relevante voorschriften. De normen van de NEN-3140 richten zich vooral op het activeren van nieuwe installaties. Het is noodzakelijk om deze regels te volgen bij het installeren van krachtige apparatuur in uw huis, zoals zonnepanelen.

Voor de gewone consument zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen. Het periodiek uitvoeren van deze keuring is voor werkgevers van onschatbare waarde. Uw installaties worden nauwkeurig geïnspecteerd volgens de NEN-3140 normen door onze elektriciens.

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsvoering en zijn met name essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Bij de NEN-3140 zijn de voorschriften met name gericht op het opleveren van nieuwe installaties. Dit moet ook in acht genomen worden bij het plaatsen van zwaardere elektronische apparatuur in uw woning, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Normaal gesproken hebben consumenten niet vaak te maken met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het noodzakelijk om deze keuring op regelmatige basis te laten plaatsvinden. Dientengevolge zijn de elektriciens van VERTEC TECHNIEK beschikbaar om uw installaties te keuren volgens de NEN-3140 specificaties.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van VERTEC TECHNIEK een dagelijkse klus.

Wanneer een NEN-keuring?

Bij ingrijpende veranderingen aan de elektrische installatie van een woning is het voor particulieren van belang een NEN-keuring te laten uitvoeren. Het installeren van krachtstroom of extra groepen vereist een keuring. Als u een nieuwe woning aanschaft, is het raadzaam om een keuring te overwegen.

Periodieke NEN-keuringen zijn van groot belang voor werkgevers. Met deze keuringen kunt u aangeven dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit draagt ook bij aan uw positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor de veiligheid van uw personeel en klanten.

Schakel VERTEC TECHNIEK in voor uw NEN-keuring

Onze deskundige experts staan klaar om u te begeleiden bij het inspecteren en indien nodig aanpassen van uw installatie. Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. U kunt erop vertrouwen dat uw installatie veilig en efficiënt blijft werken.

Indien u interesse heeft in het inplannen van een inspectie, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Bel ons dan op 085 106 1693 om te overleggen. Heeft u liever dat wij contact met u opnemen? Dan kunt u uw gegevens achterlaten in het contactformulier op onze website.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring verplicht in ons land? Het is niet verplicht om een NEN-keuring te laten doen in Nederland. Overweeg dat verzekeraars een keuring kunnen voorschrijven om deel te nemen en daarmee de veiligheid van uw installaties te waarborgen.

Als de elektra in mijn woning wordt afgekeurd, wat kan ik dan doen?

Als de keuring wordt afgekeurd, dienen er aanpassingen te worden doorgevoerd in de elektrische installatie. Voor deze taak kunt u vertrouwen op de diensten van VERTEC TECHNIEK.

Welke keurmeesters mogen NEN-keuringen uitvoeren?

NEN-keuringen dienen te worden uitgevoerd door een competente NEN keurmeester. Dit betreft een persoon die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die gekeurd moet worden.

Is het mogelijk om een NEN-certificaat te controleren?

U kunt zelf nagaan of NEN-certificaten echt zijn en geldig zijn. Scan de QR-code op het NEN certificaat om te controleren of het correct is uitgegeven.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!


Reviews van VERTEC TECHNIEK

Door A
Op 11 oktober 2023
10

Service: Installatie Positief: Professionaliteit