Direct een elektricien nodig in Deventer? Bel 085 106 1693 Of vul het formulier in

Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Harderwijk

Groepenkast installeren Deventer

Vertrouw het installeren of vervangen van een groepenkast in Deventer toe aan de vakkundige monteurs van VERTEC TECHNIEK. Onze handige monteurs bieden ondersteuning bij het kiezen, kopen en monteren van een nieuwe groepenkast. Schakel ons in voor advies over het aantal noodzakelijke stroomgroepen en het beoordelen van de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Zou u een nieuwe groepenkast willen laten plaatsen in Deventer? Twijfel niet om een van onze medewerkers te benaderen om alle mogelijkheden te overwegen. Bel naar 085 106 1693 of maak gebruik van ons contactformulier op de website.

In Deventer helpen de ervaren elektriciens van VERTEC TECHNIEK u graag met aanpassingen aan de groepenkast!
In Deventer en omgeving helpt VERTEC TECHNIEK met uw groepenkast

Soorten groepenkasten

In de wereld van elektriciteit zijn er meestal twee soorten groepenkasten te vinden. De 1-fase groepenkast en de 3-fase groepenkast. Wat is precies het onderscheid tussen deze groepenkasten en welke is het meest geschikt voor u?

Misschien bent u bekend met het concept van 1-fase en 3-fase stroom. In de meeste gevallen is gewone 1-fase stroom genoeg voor het gebruik van standaard apparatuur in huis. Het zwaardere 3-fase stroom is noodzakelijk voor het aandrijven van inductie kookplaten, laadpalen en andere grote stroomverbruikers.

Indien u van plan bent om zulke grote stroomverbruikers in huis te halen, dan is een 3-fase groepenkast de juiste optie. Als dit niet in uw plannen past, dan is een 1-fase aansluiting vaak al voldoende en bovendien goedkoper. Onze monteurs geven graag advies gebaseerd op hun jarenlange ervaring.

Oude stoppenkast vervangen Deventer

Als u in een ouder huis woont, is de kans groot dat daar nog een klassieke stoppenkast is geïnstalleerd. Een herkenbaar kenmerk van stoppenkasten in Deventer zijn de grote ronde stoppen, in tegenstelling tot de schakelaars op moderne groepenkasten. Wanneer een stop doorslaat, moet die vervangen worden om de stroomgroep weer te activeren.

Indien er nog een oude stoppenkast in uw woning aanwezig is, is ons advies eigenlijk altijd om deze te vervangen door een groepenkast. In het algemeen is het risico op brand bij groepenkasten minder dan bij stoppenkasten. Hoe ouder de stoppenkast wordt, des te groter de kans op nare situaties.

Denkt u erover om uw stoppenkast in Deventer te vervangen met een moderne groepenkast? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten bij VERTEC TECHNIEK? Bel ons en wij beantwoorden graag al uw vragen! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085 106 1693 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Deventer

Het kan zijn dat een bestaande groepenkast in huis vervangen moet worden, zelfs als u er al een heeft. De belasting van ons stroomnetwerk in huis wordt met alle razendsnelle ontwikkelingen natuurlijk steeds groter. Het is cruciaal dat de groepenkast, het centrale punt van de elektrische installatie in uw huis, zich aanpast aan deze evolutie.

Er zijn drie essentiële situaties waarin het vervangen van een groepenkast in Deventer noodzakelijk is. Indien u uw oude woning gaat renoveren, zoals met zonnepanelen, of als u een grote uitbreiding van de groepenkast overweegt. Maar ook wanneer er werkzaamheden aan uw elektrische installatie plaatsvinden en uw groepenkast niet meer voldoet aan de laatste eisen.

Al vele jaren zijn wij bij VERTEC TECHNIEK gespecialiseerd in het installeren en vervangen van groepenkasten in Deventer. Wij assisteren u met plezier bij het inschatten van de behoefte, het selecteren van de passende groepenkast en het zorgeloos installeren van uw nieuwe groepenkast. Onze vakmensen, met een passie voor hun werk, zijn beschikbaar om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Diverse merken brengen een verscheidenheid aan groepenkasten op de markt. Alhoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regels voldoen, adviseert elke elektricien toch om te opteren voor een A-merk. Bij groepenkasten van A-merken kan de prijs hoger zijn, maar de belofte van betrouwbare werking en maximale veiligheid is het waard.

Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider zijn merken die regelmatig terugkomen op groepenkasten in Nederland. Onze elektriciens van VERTEC TECHNIEK hebben gedegen kennis van het assortiment groepenkasten in Nederland en voorzien u graag van deskundig advies over de juiste selectie. Daarbij zorgen wij voor deskundige installatie en snelle hulp bij mogelijke problemen.

Veel gestelde vragen

Wat maakt een groepenkast anders dan een stoppenkast?

Een stoppenkast wordt gekenmerkt door de grote ronde knoppen die vervangen moeten worden na kortsluiting of overbelasting. Een groepenkast daarentegen heeft schakelaars, die u aan en uit kunt zetten.

Waar zit het verschil tussen een meterkast en een groepenkast?

In de meterkast bevinden zich de aansluitingen voor gas, water en elektriciteit die de woning binnengaan. De groepenkast is meestal geplaatst in de meterkast.

Voor wie is het mogelijk om veranderingen in de meterkast aan te brengen?

Het is toegestaan om aanpassingen te maken in de meterkast, op voorwaarde dat deze niet is verzegeld. Verzegelde zaken mogen uitsluitend worden aangepast door een monteur met 'zegelrecht'.

Is het gevaarlijk om zelf aan de groepenkast te werken?

Het is niet verstandig om zelf te experimenteren met de groepenkast. Het gebrek aan ervaring en kennis kan leiden tot gevaarlijke situaties bij het werken met elektriciteit.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!


Reviews van VERTEC TECHNIEK

Door A
Op 11 oktober 2023
10

Service: Installatie Positief: Professionaliteit