Preventie van overbelasting van de elektriciteit

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Als gevolg hiervan zullen de stoppen uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

In het geval van overbelasting van de groep, wordt er meer stroom gevraagd dan er geleverd kan worden. Een groot apparaat dat te veel stroom vraagt, kan ook leiden tot overbelasting van de groep. Bij overbelasting van de elektriciteit kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

De groep zal automatisch uitschakelen zodra het maximale vermogen is bereikt, dit om overbelasting te voorkomen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat overbelasting niet kan plaatsvinden, waardoor u extra veiligheid geniet. Het uitbreiden van de groepenkast met extra groepen is een effectieve manier om overbelasting te voorkomen.

Het geheim achter veilig koken: inductie

Als u wilt besparen op energieverbruik tijdens het koken, is inductie de ideale optie. Deze plaat verbruikt relatief veel stroom, maar behoudt bijna alle energie tijdens het kookproces. In contrast met gas, waarbij aanzienlijk meer gas verloren gaat, is dit niet het geval bij inductie.

Uw groepenkast uitbreiden bij plaatsen van zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, kan het soms noodzakelijk zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt de noodzaak tot uitbreiding van uw groepenkast niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer.

Laat uw elektrisch systeem upgraden door een gecertificeerde elektricien

Als u vaak hinder ondervindt van stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?Het is verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden met behulp van een erkende elektricien. Ga hier nooit zelf mee aan de slag, dit omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1693

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Krachtstroom laten verzorgen door een ervaren elektricien
> Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring